finlandaÎncercarea de stopare a pirateriei combinată cu incompetența autorităților poate duce de multe ori la situații bizare. Este și cazul unei fetițe de doar nouă ani din Finlanda care s-a trezit cu poliția în camera sa căutând dovezi care să demonstreze încălcarea legii anti file-sharing.

După ce a reușit blocarea site-ului The Pirate Bay în Finlanda, o companie ce se ocupă cu protejatea drepturilor artiștilor a mers pe urmele unui presupus infractor pe care îl suspectau de activități de file-sharing. Așa că i-au trimis câteva scrisori în care solicitau sume de bani drept despăgubiri. Ca orice om normal, acesta a refuzat să plătească așa că într-o dimineață s-a trezit cu poliția la ușă. În urma perchizeziției a fost găsit un laptop Winniw the Pooh ce aparținea fiicei sale de 9 ani și în care se afirmă că au fost găsite dovezi ale încălcării legii.

Micuța descărcase de pe site-ul de torrent câteva melodii ale unei cânterețe cunoscute doar pe plan local, dar ochiul vigilent al legii nu ține cont de vârstă, așa că laptop-ul a fost confiscat. Mai mult decât atât, la plecare organele de ordine l-au informat pe tatăl fetei că situația ar fi putut fi evitată dacă ar fi fost de acord să plătească suma solicitată, sugerând chiar că nu e timpul pierdut.

Respectiva artistă, Chisu (populară probabil printre copii de 9 ani), spune acum că nu dorește să o dea în judecată de copilă și nici atenția excesivă ce i s-a acordat după incident. Pagina sa de facebook a fost inundată de critici din parte celor scârbiți de cele întâmplate.

Articol preluat de pe ComputerGames.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments