Un proiect al provinciei Satakunta prin care se promova imigrarea forței de muncă în anumite domenii din statele Europei în Finlanda din cauza îmbătrânirii populației, a înregistrat un adevărat succes, ceea ce i-a surprins chiar și pe coordonatorii proiectului, informează Mediafax.

Starea precară a unor economii din sudul şi estul Europei, inclusiv România, a determinat mii de persoane să caute locuri de muncă în cadrul proiectului „Lucrează în vestul Finlandei”, sponsorizat de centrele pentru Dezvoltare Economică, Transporturi şi Mediu din provincia Satakunta.

Potrivit informațiilor, au fost căutate persoane pregătite în diverse domenii precum sudori, asistente, doctori sau agricultori, care vin din Bulgaria, Estonia, Polonia, România sau alte ţări din UE.

Prin acest demers, autoritățile finlandeze și-au propus să promoveze imigrarea forţei de muncă din cauza îmbătrânirii populaţiei care lucrează în anumite domenii. Imigranţilor le sunt oferite cursuri de limbă finlandeză, servicii de interpretare, informaţii despre activităţi în timpul liber precum şi ajutor privind permisele de reşedinţă, cazare, taxe, servicii din sistemul social şi contracte de muncă.

„Lucrează în vestul Finlandei” a adus câteva sute de angajaţi imigranţi în Satakunta, din 2008, de când a fost demarat programul, iar succesul programului i-au determinat pe finlandezi să demareze în viitor un proiect similar în regiunea Kymenlaakso.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments