Un bărbat a tras patru focuri de armă vineri dimineaţă într-o şcoală din Finlanda, mai exact la Orivesi (nord-vest de Helsinki), fără să provoace victime, fiind arestat la scurt timp după aceea, transmite France Presse, cu referire la un anunţ al autorităţilor.

„La etajul al treilea al unei şcoli secundare, un individ a tras focuri de armă’, a indicat pentru AFP un responsabil pentru probleme de educaţie de la primăria din Orivesi, Pauliina Pikka, precizând că ‘nicio persoană nu a fost rănită’, având în vedere că elevii se aflau în clase, iar ‘atacatorul a fost luat de către poliţie’.

Împuşcăturil s-au auzit în şcoală în jurul orei locale 09:30 (06h30 GMT), iar inspectorul de poliţie din Orivesi, Jari Kinnunen, a confirmat deja la 08h00 GMT că ‘incidentul s-a încheiat şi nicio persoană nu a fost rănită’.

Oficialului primăriei a precizat că atacatorul este ‘un adult şi nu este elev al şcolii’, însă nu a fost în măsură să ofere mai multe informaţii cu privire la identitatea acestuia şi nici la mobilul incidentului, care s-ar fi putut încheia cu o tragedie.

‘Elevii au rămas în clasă şi sunt interogaţi acum de poliţie’, a adăugat dna Pikka.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments