Finlandezii construiesc, în capitala Helsinki, un mall cu finanțare europeană, care va include un hub impresionant de transport, cu stație de cale ferată, dar și puncte de oprire pentru sute de tramvaie și autobuze, conform reprezentanților dezvoltatorului, scrie AGERPRES.

Construcția Mall of Tripla a început în anul 2015 și urmează să fie inaugurat în 2019, în același timp cu noua stație de cale ferată. Spațiile de birouri și hotelul din complex vor fi gata în primul trimestru din 2020, iar spațiile rezidențiale vor fi inaugurate în două faze, respectiv în primul trimestru al anului 2020, și în trimestrul IV din același an.

La ora actuală, în cadrul proiectului lucrează circa 900 de persoane, dar în 2018 numărul acestora va crește la 1.100.

Potrivit dezvoltatorului, mall-ul este un complex ecologic de clădiri în curs de construcție, iar accentul va fi pus pe minimizarea impactului asupra mediului. În acest sens, se apelează la tehnologii prin care se va reduce consumul de energie termică în timpul iernii și cel de electricitate în decursul întregului an. Luminile vor avea tehnologie LED și senzori, iar geamurile vor fi unele mai bune, pentru a eficientiza încălzirea și răcirea.

Se estimează că Tripla va crea 7.000 de locuri de muncă. În 2025 vor putea opri în cadrul Mall of Tripla circa 400 de tramvaie, 500 trenuri, 850 autobuze și vor fi 130.000 pasageri pe zi.

În 2016, proiectul a primit finanțare de 130 milioane euro de la Fondul European de Investiții Strategice.

Mai multe detalii: AGERPRES

Comentati folosind contul Facebook

comments