http://www.financiarul.ro/wp-content/uploads/carat-sotie-ww.jpgUnii soţi îşi iubesc consoartele atât de mult, încât sunt gata să le ducă în braţe în pofida oricăror obstacole. Câteva zeci de bărbaţi s-au întrecut în cadrul Campionatului la căratul nevestei, care a avut loc la Helsinki. Experinţa pare să fie de folos şi în acest gen de sport. Învingătorul este acelaşi deja al patrulea an consecutiv.

Învingătorul, un avocat din Helsinki, a reuşit să parcurgă o distanţă de peste 250 de metri, cu soţia în spate, în puţin peste un minut. Nu a reuşit să doboare recordul campionatului, care este de 56,9 secunde, dar a reuşit să-şi îmbunătăţească propriul rezultat, înregistrat anul trecut.

„Toamna trecută am început să mă antrenez pentru 100 de metri, apoi 200 şi chiar 400 de metri. Cred că acest lucru m-a ajutat să alerg mai repede decât anul trecut”, a declarat taisto Miettinen, câştigător.

Trofeul acestei competiţii inedite este pe măsură. Învingătorul merge acasă cu o cantitate de bere egală cu greutatea soţiei. Totuşi, există şi o regulă importantă, femeia cărată în spate nu trebuie să aibă mai puţin de 49 de kilograme. Organizatorii au anunţat că în concursul de anul acesta s-au înscris 3.000 de participanţi, dar au acces în finală doar 38 de cupluri.

Articol preluat de pe publika.md

Comentati folosind contul Facebook

comments