http://www.ortodox-catolic.ro/wp-content/uploads/2010/12/minunea_nasterii_Domnului_pilda.jpgAsociatia Culturala Romana – Helsinki a organizat evenimentul „Craciun romanesc 2012 pentru toti romanii din Finlanda”. Grupul de copii romani „Luceferii” au prezentat mica sceneta „Nasterea lui Iisus” si cativa copii talentati alaturi de tanarul compozitor roman Matei Gheorghiu au interpretat la pian si vioara.
Mos Craciun a fost si in acest an intampinat cu mare bucurie de copiii nerabdatori iar la finalul serbarii a fost servita masa festiva cu preparate traditionale romanesti. Atmosfera festiva a fost completata de colinde. Evenimentul a creat o atmosfera speciala care i-a facut pe cei prezenti sa se simta mai aproape unii de ceilalti si mai ales sa uite pentru cateva ore ca sunt departe de tara.
Scopul asociatiei este de a face cunoscuta Romania prin valori culturale si traditii si actioneaza pentru pastrarea identitatii culturale si spirituale a comunitatii romane din Finlanda. Asociatia a organizat diverse evenimente pe parcursul anului 2012: „Ce este Romania?”, „8 Martie”, „Romance care au devenit celebre pe plan international”, „Mucenicii”, „Intalnirea romanilor in asteptarea Sfintelui Paste”, seara culturala „Marea Neagra”, „Ziua internationala a copilului”, pregatiri si sarbatorirea „Craciunului romanesc 2012”.
Asociatia Culturala Romana Helsinki ureaza „La multi ani” si sarbatori fericite romanilor de pretutindeni!

 

Articol preluat de pe  RgnPress.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments