http://www.gazetanord-vest.ro/wp-content/uploads/2012/01/Matei-Viorel-Ardeleanu.jpgÎn data de 20 martie 2013, se va aniversa, la Copenhaga, Ziua Internațională a Francofoniei. Cu această ocazie va fi organizată o manifestare la care vor participa misiunile diplomatice din statele francofone acreditate în Danemarca, inclusiv Ambasada României la Copenhaga.

Statele francofone vor organiza astfel cea de-a XII-a ediție a seminarului dedicat francofoniei, care se va desfășura în sala auditorium a colegiului Copenhaga Business School.

Structura seminarului vizează două părți: prima, dedicată intervențiilor, iar cea de-a doua, dezbaterilor (masă rotundă) pe teme legate de importanța limbii franceze pentru mediul de afaceri. Până în prezent, au fost confirmate următoarele intervenții: Claudio Sfreddo, Universitatea din Geneva, Philippe d’Iribarne, director de cercetare în cadrul Consiliului Național de Cercetare din Canada și Mette Zølner, Universitatea comercială din Copenhaga.

 

Informații suplimentare

Peste câteva săptămâni, se vor împlini 20 de ani de când România a intrat în Organizaţia Internaţională a Francofoniei. Cu această ocazie, Bucureştiul va avea o piaţă numită Piaţa Francofoniei. Primăria Capitalei a acceptat propunerea Ministerului Afacerilor Externe, iar viitoarea Piaţă a Francofoniei va fi situată în sectorul 5, la intersecţia dintre Bulevardul Libertăţii şi Calea 13 Septembrie.

Anunt preluat de pe  http://copenhaga.mae.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments