Matei Viorel Ardeleanu, coordonator naţional al Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, a fost propus pentru funcţia de ambasador al României în Danemarca şi Islanda, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Ardeleanu este diplomat de carieră cu grad de ministru-consilier şi a ocupat în trecut funcţia de adjunct al Reprezentanţei Permanente a României la UE.

Propunerea cu numele acestuia împreună cu alte şase propuneri a fost transmisă de Ministerul de Externe către comisiile de specialitate ale Parlamentului la începutul acestui an. De asemenea, potrivit surselor citate, alte şapte propuneri de ambasadori au fost transmise de minister la jumătatea lunii decembrie 2011. În cazul tuturor, audierile vor fi programate cel mai probabil în luna februarie.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, marţi, întrebat în legătură cu lipsa unui ambasador în Danemarca, ţară care asigură preşedinţia UE, că a transmis un set de peste zece propuneri de ambasadori către Comisiile de politică externă ale Parlamentului.

„Pot să vă informez că am transmis preşedinţilor celor două comisii de politică externă de la Senat şi Cameră un pachet cu peste zece noi propuneri de ambasadori. De îndată ce Parlamentul îşi reia lucrările se vor organiza audierile aferente şi cât de curând vom avea un şef de misiune la Copenhaga”, a spus Baconschi.

Postul este vacant de la mijlocul anului 2011, urmare a rechemării de la post a lui Victor Micula, care a fost numit ambasador în Ungaria.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments