Faimosul parc Tivoli din Danemarca împlineşte 175 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, locul fost transformat într-un tărâm de poveste. La intrare a fost construit un enorm iglu, iar întreg parcul a fost ornamentat cu peste un milion de luminițe. Atmosfera este întreținută de muzicanți şi dansatori. 

„Tradiţia de a ilumina acest parc datează demult. Aici, întotdeauna a fost o atmosferă caldă şi romantică, dar acum acest loc a devenit şi mai deosebit. Te simţi de parcă eşti într-o altă lume”, a spus un locuitor.

„La intrarea în parc am văzut un iglu şi am fost foarte surprinse. Arăta foarte bine. Acest parc este mereu decorat frumos”, a zis un locuitor.

Autorităţile din Copenhaga se aşteaptă ca, în următoarele săptămâni, parcul să fie vizitat de mii de oameni din toate colţurile lumii.

„În acest parc vin foarte mulţi tineri. Ei sunt impresionaţi, căci văd lucruri noi”, a declarat Jesper Kongshaug, decorator.

Parcul Tivoli a fost construit în anul 1843 de arhitectul Georg Carstensen. Pe teritoriul său este şi o sală de concerte.

SURSA: https://www.publika.md/taram-de-poveste-in-danemarca-faimosul-parc-tivoli-implineste-175-de-ani-de-la-infiintare_2994749.html#ixzz56LtqQKH3

Comentati folosind contul Facebook

comments