Morten OlsenComponenţii reprezentativei de fotbal a Danemarcei vor încasa câte o primă de 3 milioane coroane (504.000 dolari) în cazul în care vor reuşi să câştige trofeul la Campionatul European care va debuta în acest weekend.

Suma oferită de Federaţia daneză este mai generoasă decât cea acordată de Germania, rivala din Grupa B a competiţiei, care a promis jucătorilor săi câte 300.000 euro (mai puţin de 400.000 dolari) în caz de victorie finală.

Danezii au garantată suma de 802.000 coroane de jucător pentru calificarea la turneul din Polonia şi Ucraina, care se va dubla în cazul atingerii sferturilor de finală, putând ajunge la 1,9 milioane coroane dacă vor accede în semifinale. Clasarea pe locul secund la finalul competiţiei va aduce în conturile fiecărui jucător un bonus de până la 2,6 milioane coroane.

Valoarea primelor a fost anunţată de Federaţia daneză de fotbal în timp ce elevii selecţionerului Morten Olsen se pregătesc pentru meciul de debut la EURO 2012, împotriva naţionalei Olandei, programat sâmbătă la Harkov (19,00). În Grupa B se mai şi Portugalia.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments