Elevii danezi vor învăţa la prima şcoală de Lego din lume, care va fi deschisă în luna august a acestui an, în Danemarca.

International School of Billund va pune la dispoziţie programe academice de calitate pentru elevi cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani şi cu siguranţă că cei mai mici dintre aceştia nu vor duce lipsă de jucării, având în vedere că fostul CEO Lego, Kjeld Kirk Kristiansen, se află în spatele acestui proiect.

Cu toate acestea, copiii nu îşi vor petrece timpul doar jucându-se cu Lego, pentru că la noua şcoală finanţată parţial de guvernul danez  jocurile vor fi îmbinate cu sistemul de învăţământ clasic şi cu o programă internaţională care pregăteşte elevii pentru Bacalaureat. Îmbinarea jocurilor cu educaţia sunt valori promovate peste tot în lume de Fundaţia Lego.

„Încurajăm activităţile distractive şi vom experimenta în acest sens, dar avem şi o responsabilitate – educaţia copiilor este proritară, iar uneori metodele clasice funcţionează cel mai bine”, a declarat profesorul Richard Matthews pentru publicaţia The Guardian.

Activităţile Fundaţiei Lego, lansate în 1986, sunt bazate pe ideea că toţi copiii ar trebui să aibă acces la activităţi diversificate, care îmbină joacă şi educaţia. International School of Billund este cel mai recent proiect al lui Kjeld Kirk Kristiansen, a cărui ambiţie este să transforme Billund în „Capitala copiiilor de pretutindeni”.

Articol preluat de pe  http://www.apropo.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments