Un cercetător danez a descoperit o poveste necunoscută până acum, scrisă de autorul îndrăgitelor povestiri „Micuţa sirenă” şi „Noile haine ale împăratului”, Hans Christian Andersen.

Manuscrisul, care pare a fi o copie a manuscrisului original, a fost descoperit pe fundul unei lăzi în apropiere de oraşul natal al lui Andersen, Odense, informează BBC citând publicaţia daneză „Politiken”.

Intitulată „Lumânarea unsuroasă”, opera redă povestea unei lumânări de ceară care este uitată şi neglijată, până când frumuseţea ei interioară este recunoscută şi, astfel, se aprinde.

Copia descoperită de cercetătorul danez, scrisă cu cerneală, are şi o dedicaţie: „Doameni Bunkeflod, de la devotatul ei HC Andersen”. Potrivit unor experţi danezi, doamna Bunkefold era o văduvă pe care autorul o vizita des şi de la care împrumuta cărţi în copilărie.

De asemenea, experţii spun că stilul simplist al povestirii nu se potriveşte cu modul elegant în care sunt scrise operele sale de la maturitate, tocmai de aceea consideră că autorul era încă la şcoală când a scris această poveste. Cel mai probabil, opera a fost scrisă în anii 1820.

„N-am nicio îndoială că Christian Andersen a fost cel care a scris-o”, a declarat expertul Ejnar Stig Askgaard, care consideră descoperirea drept „senzaţională”.

Hans Christian Andersen a scris sute de poveşti pentru copii, printre care şi „Răţuşca cea urâtă”, care a fost tradusă în peste 100 de limbi.

Articol preluat de pe Adevarul.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments