http://www.bnr.nl/incoming/244451-1302/christensen.jpg/ALTERNATES/i/Christensen.jpgRecenta apreciere a euro este iluzorie, iar moneda europeană este sortită eşecului, întrucât zona euro nu a susţinut proiectul unei monede comune cu o uniune fiscală, a declarat Lars Seier Christensen, codirector general al băncii daneze Saxo Bank, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

„Toată construcţia este sortită pierzaniei. Acum suntem într-una dintre acele soluţii false, în care oamenii cred că problema este controlată sau combătută”, a spus Christensen.

Euro s-a apreciat cu 8,2% faţă de dolar în ultimele şase luni şi a ajuns la 1,3711 dolari la începutul lunii februarie, cel mai ridicat nivel începând cu 14 noiembrie. Banca Centrală Europeană (BCE) estimează o contracţie economică de 0,3% pentru zona euro în acest an, iar preşedintele BCE, Mario Draghi, a afirmat că aprecierea euro prezintă riscuri pentru creştere şi inflaţie.

În timp ce euro s-a apreciat, economiile Germaniei, Franţei şi Italiei s-au contractat peste aşteptări în trimestrul al patrulea.

„Aş vinde masiv euro la orice cotaţie aproape de 1,4 dolari”, a spus el.
Şeful Saxo Bank a afirmat că nu este implicat în speculaţii financiare legate de cursul euro.
Articol preluat de pe http://www.realitatea.net/

Comentati folosind contul Facebook

comments