Preşedinţia daneză a UE a anunţat măsuri de reducere a cheltuielilor, în contexul austerităţii din Europa, informează EUobserver. Printre măsuri se află şi înlocuirea apei minerale cu apă de la robinet, mai puţine cadouri pentru deminitari şi utilizarea mai frecventă a transportului în comun.

„În Danemarca suntem foarte eficienţi în privinţa costurilor, aşa că vrem o preşedinţie eficientă, la un cost scăzut”, a declarat luni seara ministrul danez pentru afaceri europene, Nicolai Wammen (foto), la o întâlnire cu presa la Copenhaga, potrivit portalului EUobserver.

Arătând către sticlele de apă, Wammen a afirmat: „Este pentru ultima dată când avem sticle de apă pe masă în timpul preşedinţiei daneze. De acum înainte vom avea doar apă de la robinet”, a spus el.

Reducerea cheltuielilor legate de cadourile pentru demnitari şi utilizarea mai frecventă a transportului public vor face parte, de asemenea, din strategia preşedinţiei daneze, care vizează diminuarea costurilor la numai câteva zeci de milioane de euro.

În comparaţie, în a doua jumătate a anului trecut, Polonia a cheltuit 115 milioane de euro în perioada în care a deţinut preşedinţia UE.

O cină organizată luni seara la reşedinţa premierului danez, Helle Thorning-Schmidt, a arătat că implementarea strategiei de reducere a costurilor a început deja. Vinul danez alb era însoţit de carafe cu apă.

Danemarca a preluat din ianuarie preşedenţia UE pentru o perioadă de şase luni.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments