Perfectionare cu experti danezi
Peste 100 de cadre didactice vor participa, in perioada 18-22 aprilie, la doua module de formare: Strategii de educatie non-formala si Outdoor Education – Educatie dincolo de scoala. Profesorii provin din cele 6 judete (Iasi, Botosani, Vaslui, Maramures, Mures si Braila), partenere in cadrul proiectului „Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare” – SCAN.
In ianuarie 2012 tot atatia beneficiari ai proiectului au urmat cursurile de TIC si Strategii motivationale si managementul stresului.
Prin cele doua module se urmareste formarea si evaluarea cadrelor didactice de la clasele-pilot ale proiectului, prin insusirea de strategii educationale de tip non-formal si outdoor. Expertii de la VIA University College, Danemarca, partener transnational al proiectului, sunt formatori in ambele programe impreuna cu profesori ai Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.
Proiectul „Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare” – SCAN deruleaza activitati de identificare si sustinere a elevilor aflati in situatie de risc/abandon scolar prin acordarea a 1000 de burse incepand cu anul scolar 2011-2012. Proiectul este derulat in perioada 1 august 2010 – 31 iulie 2013 de catre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, in parteneriat cu VIA University College Danemarca, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures, Inspectoratul Scolar Judetean Mures si Inspectoratul Scolar Judetean Braila.
SCAN este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, valoarea asistentei financiare nerambursabile fiind de 20 126 873.00 lei. Proiectul se inscrie in Axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul major de interventie 2.2 „Prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii. Programele de interventie, consiliere, orientare profesionala, sprijinul financiar pentru elevii aflati in risc de abandon, ofertele de formare continua pentru parinti, cadre didactice si alte categorii de specialisti au ca obiectiv dezvoltarea capitalului uman, prin corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu nevoile pietei muncii.
Articol preluat de AICI
Lasă un răspuns