Preasfinţitul Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, a slujit la hramul „Parohiei Ortodoxe Române „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului şi Sfinţii Ierarhi Pahomie de la Gledinul Bistriţei şi Ioan de la Râşca şi Secu, Episcopii Romanului”, din Aalborg, Danemarca. Cu prilejul odovaniei praznicului Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfinţitul Macarie s-a aflat în mijlocul românilor din cea mai nordică parohie din Danemarca, unde, împreună cu preoţii români din Aarhus, Sondenborg şi Copenhaga, a săvârşit Sfânta Liturghie.

La momentul tâlcuirii Sfintei Evanghelii, PS Macarie le-a vorbit credincioşilor despre importanţa sărbătorii în iconomia credinţei  noastre şi despre cinstirea Maicii Domnului în Biserica noastră Ortodoxă, despre importanţa postului, precum şi despre folosul tuturor românilor de a se spovedi şi împărtăşi în această vreme a Postului Naşterii Domnului.

La finalul slujbei, toţi pelerinii şi invitaţii acestei parohii au fost invitaţi la o agapă tradiţională românească, unde s-au cântat colinde şi şi-au adus aminte cu toţii de zilele acestor timpuri ale pregătirii Sărbătorii Naşterii Domnului, pe care le îmbrăcau acasă în evenimente de suflet şi grijă pentru cele ale trupului.

Evenimentele din Episcopia Europei de Nord vor continua în săptămâna următoare cu prăznuirea ocrotitorului eparhiei, Sfântul Apostol Andrei, precum şi cu sărbătorirea a 20 de ani de la sfinţirea bisericii parohiei româneşti de la Goteborg, Suedia.

Articol preluat de pe Basilica.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments