Locuri de muncă libere şi în domeniul agricol

 Călărăşenii fără slujbă care doresc să munceacă în străinătate au la dispoziţie, prin reţeaua EURES, 49 de slujbe vacante. Cea mai consistent ofertă vine din Danemarca, unde sunr oferite 32 de locuri de muncă pentru supraveghetor echipă culegător căpşune, specialist în fertilizarea solului pentru irigaţii şi lucrător calificat în ferme pentru creşterea animalelor.

Norvegia pune la bătaie 11 locuri vacante pentru meseriile: senior inginer proces (master în chimie) şi operator CNC (operator la maşina de frezat). În Germania sunt preferate persoanele cu studii superioare pentru: manager şantier construcţii(specializare inginerie electrică/mecanică/construcţii), manager proiect, proiectant mecanică, programator roboţi, programator software şi proiectant electrotehnică. În Danemarca, pentru cele 32 de locrui de muncă în domeniul agricol, angajatorii cer cunoaşterea limbii enlgeze la nivel avansat. Pentru stagiarii în ferme, solicitanţii trebuie să fie  absolvenţi liceu agricol sau facultate cu profil agricol în 2011 sau 2012, doar specializările zootehnie şi medicină veterinară, limba engleză nivel avansat.

Unde se depun dosarele

Persoanele din judetul Călăraşi care doresc să ocupe un loc de muncă în străinatate, vor prezenta un dosar care sa cuprindă urmatoarele documente:

–  copie BI/CI sau copie paşaport cu valabilitate de minim şase luni;

–  CV model EUROPASS într-o limbă de circulaţie europeană sau în limba română;

–  cazierul judiciar în original care să ateste că nu aveţi antecedente penale (termen de valabilitate şase luni);

–  adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea apt pentru muncă.  Dosarele se pot depune la  AJOFM Călăraşi, str. 13 Decembrie nr.12,  precum şi la sediul Agenţiei Locale Olteniţa, str. Argeşului nr.111, în funţie de domiciliul solicitantului.  Accesând portalul EURES Romania – www.eures.anofm.ro, persoanele interesate  pot afla informaţii actualizate la zi despre locurile de muncă oferite de statele UE, precum şi despre restricţiile privind accesul lucrătorilor români pe piaţele muncii naţionale impuse de ţările Uniunii Europene.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments