http://www.nutricom.ro/images/pigfarm/pf_09.jpgDCH Internaţional A/S, un holding danez a decis sa investeasca in Romania in societatea Premium Porc SRL.

 Astfel, inceputul a fost facut in martie 2006 prin infiintarea societatii Premium Porc SRL, urmata de cumpararea de catre aceasta, in luna mai 2006, a fostului complex SUINTEST din judetul Vrancea. DupaA renovare si repopulare, a fost achizitionata cea de-a doua ferma de crestere a porcinelor, tot in judetul Vrancea. Urmarind planurile de dezvoltare a grupului, in 2011 au fost preluate doua ferme la Sibioara si Fantanele, judetul Constanta.

Dezvoltarea afacerii s-a produs etapizat. Astfel, intr-o prima etapa, a fost renovata si modernizata ferma Premium Porc, proiect vizand si dotarea cu sisteme computerizate de ultima generatie pentru ventilatie si controlul microclimatului, echipamente de furajare, adapare, electrice etc. noi, performante. In etapa a doua, s-a realizat modernizarea unei alte ferme, prin renovarea si construirea a doua hale noi; a fost construita fabrica de nutreturi combinate a grupului, cu o productie 20 tone produs finit/ora si opt silozuri cu o capacitate de depozitare totala a cerealelor de peste 24.000 tone. Etapa a treia a strategiei de dezvoltare a fost directionata spre cele doua ferme preluate in 2011.

Premium Porc, prezinta performantele sale doar la superlative si despre un business vorbesc foarte bine cifrele:

  • Cifra de afaceri: 17 milioane EUR

  • Capital social: 22.100.000 lei

  • Număr total de angajaţi în grup: 216

  • Capacitate de productie anuala: 200.000 capete

  • Efectiv total: 100.000 capete

  • Efectiv matca: 7000 scroafe.

  • Total teren arabil in proprietate: 2001,8 ha

  • Total teren arabil in arenda: 2271,51 ha.

http://www.nutricom.ro/images/pigfarm/pf_09.jpgEstimarile plaseaza Premium Porc in top 3 producatori nationali de carne de porc de pe piata din România. Porcii sunt livrati catre abatoare cu o situatie financiara solida, care activeaza de mult pe piata. Indirect, se lucreaza cu procesatori recunoscuti national.

Una dintre prioritatile managementului danez se refera la asigurarea conditiilor de bunastare pentru toate categoriile de porcine crescute in fermele proprii. Animalele sunt manipulate cu blandete, au la dispozitie materiale ocupationale, exista un program de iluminare artificiala, in general se fac toate eforturile ca nivelul de stres sa fie cat mai redus posibil.

O alta preocupare constanta se refera la respectul pentru mediul inconjurator. Se incearca minimizarea pe cat posibil a unui eventual impact negativ asupra mediului, generat de activitatea de crestere a porcinelor. Pe baza acestui principiu, in fermele Premium Porc si Consinterfin, vechile bazine de decantare descoperite, folosite pentru stocarea dejectiilor, au fost inlocuite cu lagune de dimensiuni foarte mari, captusite si acoperite ermetic cu membrana trilaminara. Avantajele sunt deosebite si justifica valoarea mare a investitiei, avand in vedere ca in acest fel nu numai ca se previne orice posibila infiltrare nedorita in sol, dar se elimina evaporarile si se reduc semnificativ mirosurile neplacute.

Productia in cadrul fermelor din grupul Premium Porc se bazeaza pe o vasta experienta in cresterea porcului si pe un management competent. Genetica performantă (Danbred), controlul strict al calitatii, crearea unui mediu fara stress pentru animale si preocuparea pentru bunastarea lor sunt doar cativa dintre factorii care contribuie la obtinerea de carcase omogene, cu continut scazut de grasime, cu indici foarte buni de clasificare.

Articol preluat de pe gazetadeagricultura.info

Comentati folosind contul Facebook

comments