http://www.bzf.ro/wp-content/uploads/2012/01/1.jpgŞomerii care doresc să lucreze în străinătate au ocazia să plece în Danemarca la culesul căpşunelor şi zmeurei. Angajatorii pun la „bătaie” 40 de locuri de muncă în aer liber, pe plantaţii sau în solarii. Doritorii sunt însă avertizaţi că trebuie să vină de acasă cu cort şi haine groase.

Sezonul de recoltare a căpşunelor începe în jurul datei de 15 mai şi se termină la 15 septembrie. Pentru zmeură, sezonul începe la 15 iunie şi va dura până în jurul datei de 15 octombrie. Autorităţile spun că solicitanţii trebuie să aibă minimum 18 ani şi să cunoască limba engleză – nivel mediu.  Sunt preferaţi lucrătorii cu experienţă anterioară la cules. Potrivit AJOFM Călăraşi, plata muncii se face în funcţie de cantitatea recoltată(la kilogram): la căpsune, echivalentul în coroane daneze a aproximativ 0,5-0,9 euro brut/kg, iar la zmeură echivalentul în coroane daneze a aproximativ 1,3-2 euro brut/kg.  Cazarea se face în camping, la cort. Muncitorii trebuie să îşi aducă de acasă cort şi sac de dormit, haine groase. Pentru cei care vor munci o perioadă mai mare de timp se oferă cazare în camere. De asemenea, se asigură toalete, duşuri, bucătărie, maşini de spălat şi internet gratuit.
Se poate aplica pentru post până pe 8 ianuarie 2013

Solicitanţii unui loc de muncă în domeniul agricol, în Danemarca, pot aplica pentru aceste posturi până la data de 8 ianuarie 2012.  Candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă în CV, pe adresa de email: [email protected]. Modelul de CV se poate descărca de pe linkul: http://eures.anofm.ro/jobseekers_cor2.php. „Nu sunt acceptate persoane care nu vorbesc şi nu înteleg limba engleză. Preselecţia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin email de angajator. Invitarea la selecţie a persoanelor pre-selectate se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, din judeţul de domiciliu al candidatului. Selecţia va avea loc în ultima decadă a lunii ianuarie 2013, la Timişoara. Detaliile referitoare la data, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise numai persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu”, a precizat Simona Donciu, purtător de cuvânt al AJOFM Călăraşi.

Articol preluat de pe Adevarul.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments