http://www.hireco.ie/fileadmin/images/clients/dsv2.jpgDSV Solutions a inaugurat în octombrie depozitul D2, un nou terminal logistic cu o suprafaţă de 20.000 mp spaţiu de depozitare şi o încadrare în clasa A, valoarea totală a investiţiei fiind de două milioane euro, potrivit unui comunicat al companiei remis luni.

D2 este situat în Parcul Logistic Bucureşti Vest, lângă sediul principal al companiei. Prin adăugarea acestui spaţiu de depozitare la cel deja existent în portofoliul companiei, DSV Solutions devine lider în Capitală la capitolul depozite clasa A, cu peste 50.000 mp spaţiu depozitare într-un singur site.
‘Ecourile apariţiei acestui nou proiect au avut deja rezultate, înainte de lansarea oficială din 18 octombrie. În acest moment avem contracte în urma cărora 80% din capacitatea noului depozit e deja alocată’, a declarat Sergiu Iordache, director general al DSV Solutions.

D2 a fost construit în perioada mai-octombrie 2012, în urma unor planuri de dezvoltare care au început în urma cu 2 ani şi care vor continua cu noi dezvoltări în 2013. Noul depozit dispune de cele mai moderne mijloace existente pe piaţă în acest moment. Printre facilităţile oferite de noul depozit se pot enumera: capacitate de depozitare pentru 25.000 de paleţi, o înălţime utilă de 11 m, 28 de rampe pentru camioane, sisteme informatice pentru managementul depozitelor şi transporturilor (WMS şi TMS) şi sisteme de securitate de ultimă generaţie (supraveghere video 24h, acces controlat cu cartele, detector de metale şi nemetale, alarma antifurt, detector de incendii). Aici mărfurile vor fi depozitate, verificate, etichetate, împachetate şi livrate către clientul final din România sau Bulgaria în 24 de ore.
‘Când am elaborat proiectul, am făcut-o cu gândul la clienţii care au nevoie de spaţii moderne de depozitare în oraş. Locaţia este foarte aproape de autostradă şi de Bucureşti, accesul camioanelor spre şi dinspre Bucureşti sau alte oraşe e facil. Aşa cum era de aşteptat, partenerii noştri au reacţionat pozitiv, confirmându-ne strategia de dezvoltare’, a declarat Cristian Negruţiu, director de logistică al DSV Solutions.

D2 se distinge şi prin calitatea materialelor folosite în construcţia sa (podea, uşi, rampe), acestea fiind prietenoase cu mediul înconjurător. Clădirea a fost construită conform standardelor BREEAM (Certificat de Clădire Verde – Building Research Establishment Environmental Assessment Method), pregătindu-se acum să primească certificarea.

DSV Solutions face parte din grupul danez DSV, furnizor global de servicii de transport şi logistică. DSV are birouri în peste 60 de ţări din toată lumea şi o reţea internaţională de agenţi şi parteneri. Soluţiile generale profesioniste şi avantajoase oferite de cei 22.000 angajaţi DSV au atins o cifră de afaceri globală anuală de 6 miliarde de euro în 2011.

În România, grupul DSV a preluat activitatea firmei Frans Maas în 2007, denumirea locală devenind DSV Solutions.

Serviciile oferite sunt: transport internaţional rutier (dedicat & grupaj), maritim (FCL & LCL), aerian, transporturi speciale, transport intern, comisionare vamală, logistică şi distribuţie.

Compania are birouri în Bucureşti (Parcul Logistic Bucureşti Vest D1 & D2 şi Terminalul Otopeni) Timişoara, Oradea, Braşov, Constanţa. În viitorul apropiat, DSV Solutions intenţionează să achiziţioneze alte spaţii de depozitare în Braşov şi Bacău.

DSV Solutions are o cifră de afaceri de 120,12 milioane lei, 300 de angajaţi, 57.400 mp spaţii şi cinci locaţii în ţară.

Articol preluat de pe Money.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments