Danemarca este una dintre țările unde egalitatea dintre femei și bărbați este recunoscută ca fiind o reușită. Cu toate acestea, există și aici probleme pe care femeile le cer rezolvate, pentru a nu se mai simți discriminate. De pildă, o femeie a depus recent o plângere împotriva unui coafor, unde prețul pentru o coafură feminină era de 528 de coroane (90 de dolari), iar cel pentru o frizură bărbătească, doar 428 de coroane, prevăzând o taxă suplimentară pentru păr lung. Femeia cere acum despăgubiri de 2.500 de coroane (450 de dolari).

Comitetul pentru Egalitate de Gen din Danemarca a decis luna trecută că diferențele de prețuri în materie de coafuri și tunsori sunt ilegale. Prin urmare, femeia care a depus plângerea împotriva salonului respectiv a avut câștig de cauză, primind suma solicitată. În fața acestei decizii, o uniune a coafezelor și frizerilor danezi a declarat măsura ca fiind absurdă, susținând că ea va genera un haos al stabilirii prețurilor.

”Pur și simplu, în cazul unei frizuri feminine, e nevoie de mai mult timp,” a declarat Connie Mikkelsen, liderul organizației coafezelor și cosmeticienelor independente din Danemarca, citată de Reuters. Decizia Comitetului pentru Egalitate de Gen însă consideră că este de datoria acestor profesioniști să găsească o metodă adecvată de a-și taxa clienții și clientele, cum ar fi tarife speciale în funcție de lungimea părului, complexitatea frizurii sau timpul alocat. Nici această idee nu le-a surâs celor din uniune, ei invocând îndelungatele dezbateri pe care le vor avea cu clienții, referitor la ce înseamnă, de pildă, păr de lungime medie.

Danemarca se află pe locul 7, din 135 de țări, în ceea ce privește coeficientul aferent diferenței de gen, stabilit de Forumul Economic Mondial, în funcție de diferențele economice, politice, educative și de sănătate.

Articol preluat de pe http://totb.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments