Dacă la Las Vegas te poți căsători în cinci minute, in Danemarca divorțul se face la fel de rapid. Lucrurile s-ar putea schimba în scurt timp, însă, informează Bloomberg.

Danemerca este recunoscută ca fiind „capitala” europeană a divorțului.

În prezent, soții care nu se mai înțeleg completează un formular online, plătesc echivalentul a 50 de euro și sunt despărțiți cu acte în regulă.

Noi reguli propuse de Ministerul Afacerilor sociale de la Copenhaga și susținute de Parlamentul danez schimbă acest sistem de divorț instant.

Pe viitor, cuplurile din Danemarca trebuie să treacă printr-o perioadă de reflecție de 3 luni înainte de a semna actele de divorț.

În timpul acestei perioade, soții primesc consiliere gratuită din partea statului, în încercarea de a-i face să se răzgândească. Ideea este de a-i proteja în primul rând pe copiii din cuplurile cu probleme în căsnicie.

„Nu mai putem merge înainte cu acest sistem permisiv la divorțuri. Copiii rămân vulnerabili în situațiile create”, a declarat un politician din alianța de guvernare. Danemarca are cea mai ridicată rată de divorț din Europa – aproape 50% dintre căsnicii se destramă înainte ca „moartea să-i despartă” pe soți.

Noul sistem de protejare a instituției familiei ar putea să coste aproximativ 62 milioane dolari în următorii cinci ani.

Comentati folosind contul Facebook

comments