Guvernul danez, de centru-stanga, a prezentat un plan care nu tine cont de austeritatea imbratisata de Bruxelles si care prevede cresterea cheltuielilor publice pentru a favoriza crearea de noi locuri de munca.

In perioada 2014-2020, cheltuielile publice vor creste de la 0,6% din Produsul Intern Brut la 0,8%. Cresterea reprezinta 941 milioane de euro, care vor fi alocati pentru a crea 180.000 de locuri de munca.

Guvernul considera ca prin cresterea locurilor de munca se va ajunge la o balansare a deficitului bugetar pana in 2020, deoarece va scadea presiunea financiara asupra sistemului de asigurari sociale.

„Mesajul guvernului este acela ca este posibil sa salvam si sa dezvoltam statul social, dar asta se poate intampla doar daca mai multi danezi vor putea sa-si gaseasca un loc de munca”, a declarat premierul Helle Thorning-Schmidt.

„Executivul estimeaza ca economia daneza va creste cu 2,25% anual pana in 2020, prin crearea de locuri de munca in sectorul privat. „Aici am pierdut locuri de munca in trecut si aici trebuie sa le castigam din nou”, a explicat ministrul economiei si al afacerilor interne, Margrethe Vestager.

Pentru a implementa planul, guvernul are nevoie de acordul Aliantei Rosu-Verde, care sprijina guvernul in parlament.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments