Guvernul danez a anunţat luni că intenţionează să atace infracţionalitatea din „ghetouri”, sancţionând acolo cu pedepse de două ori mai severe decât pe restul teritoriului, informează AFP.

Stabilirea unei scări de pedepse specifice pentru unele zone locuite în special de imigranţi urmează să fie prezentată joi de premierul Lars Lokke Rasmussen, în cadrul unui plan de acţiune global pentru aceste cartiere, conform Agerpres.

Delictele vizate nu au fost precizate în acest stadiu, însă ministrul danez al justiţiei Soren Pape Poulsen a evocat într-un interviu pentru publicaţia Berlingske Tidende „vandalismul, furtul şi ameninţările”. „În aceste cartiere, se va şti de acum încolo că justiţia loveşte mai greu” decât în altă parte, a explicat ministrul, membru al Partidului Popular, conservator. Cotidianul citează statistici ale poliţiei, potrivit cărora 63% dintre danezii care locuiesc în aceste cartiere sensibile se simţeau în siguranţă în 2017, comparativ cu 72% în 2016. La nivel naţional, aceste cifre sunt de 79% şi respectiv 81%.

Pentru şeful guvernului danez (Partidul Liberal), obiectivul este „Fără ghetouri în 2030”. „O proporţie foarte importantă” de imigranţi ce locuiesc în Danemarca „sunt concentraţi într-un număr mic de cartiere” şi se comportă „diferit de danezul mediu”, a subliniat Lars Lokke Rasmussen. „Pe toate planurile: capacitatea de a se întreţine, nivelul de educaţie, stăpânirea limbii, valorile”, a enumerat el în interviu.

stiripesurse.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments