Danemarca și Australia au încheiat la egalitate, 1-1, partida din Grupa C de la Campionatul Mondial. Nordicii au acumulat 4 puncte și se pregătesc pentru cel mai dificil meci, cu Franța, în timp ce „cangurii” au câștigat primul punct de la acest turneu final.

Danezii au început energic meciul și au deschis scorul încă din minutul 7. Christian Eriksen , starul celor de la Tottenham, a înscris cu o execuție genială din interiorul careului după o fază spectaculoasă.

Nordicii au continuat să domine partida și nu le-au permis australienilor să se apropie de poarta lui Schmeichel. Egalarea a venit neașteptat, în minutul 38, „cangurii” primind un penalty după intervenția VAR în urma unui henț comis în careu de Poulsen. Căpitanul Mile Jedinak a înscris fără emoții și a stabilit scorul pauzei.

Reprizei secunde i-au lipsit spectaculozitatea și ritmul primelor 45 de minute. Atât Australia, cât și Danemarca au fost palide în ofensivă și nu au mai creat aproape deloc pericol.

Australienii puteau da lovitura în minutul 71, dar trasorul lui Aaron Mooy de la 25 de metri s-a dus puțin peste poartă. Tot Australia a fost la un pas de golul victoriei în minutul 88, dar Kasper Schmeichel a salvat miraculos două ocazii mari ale „cangurilor”.

In cel de-al doilea meci al zilei din Grupa C, Franta a batut Peru cu scorul de 1-0.

Clasamentul grupei C:

  1. Franta- 6 pct
  2. Danemarca- 4 pct
  3. Australia- 1 pct
  4. Peru- 0 pct

Comentati folosind contul Facebook

comments