http://www.antena3.ro/thumbs/big/2013/01/31/bomba-cu-ceas-a-ciclismului-s-a-activat-michael-rasmussen-a-admis-ca-s-a-dopat-i-va-numi-i-al-i-tri-ori-190773.JPGCiclistul danez Michael Rasmussen, suspendat de la Turul Franței în 2007 pentru că s-a sustras testelor antidoping, a recunoscut că s-a dopat timp de 12 ani, informează AFP.

Danezul de 38 de ani evoluează acum la echipa Christina Watches-Onfone.

Declarația a fost făcută în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Herning în care își anunțase prezența la Turul Sibiului, ce va avea loc între 11 și 14 iulie anul acesta.

„Am utilizat produse şi metode dopante în perioada 1998-2010. Am folosit EPO, hormoni de creştere, testosteron, insulină, cotizon şi să nu mai vorbim de transfuzii de sânge. Sunt gata să accept orice suspendare. În acest moment sunt un om uşurat”, a spus Rasmussen, care a refuzat să dea numele complicilor săi.

Confederaţia daneză a sportului a deschis o anchetă în acest caz.

În 2007, când era la echipa Rabobank, Rasmussen a părăsit Turul Franţei în ultima săptămână de cursă, în momentul în care deţinea tricoul galben al liderului clasamentului general, după ce a minţit cu privire la locurile unde se antrena pentru a se sustrage testelor antidoping.

Sportivul a fost suspendat doi ani de federaţia monegască de ciclism, el având licenţa de ciclist emisă în Principat. Rutierul danez a revenit în competiţii în 2009.

Articol preluat de pe  http://www.b1.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments