http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201205/w728/capsuni_31211000.gifRomânii nu mai vor să fie căpşunari în Spania, dar nu spun NU joburilor la culesul de căpşuni în… Danemarca.

O companie daneză vrea să angajeze 35 de români la culesul de căpşuni, potrivit unui anunţ de recrutare publicat pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Plata muncii se va face în funcţie de cantitatea de fructe recoltată (la kilogram). Se plăteşte echivalentul în coroane daneze a aprox. 1 euro brut/kg. Taxa de cazare îi va costa pe români circa 8 euro pe zi (se asigură spaţii pentru prepararea mâncării, internet wireless, duşuri, TV, maşini de spalat).

Munca se va desfăşura la o fermă ecologică, în aer liber. „Culesul căpşunilor începe devreme, la 4-5 dimineaţa”, se precizează în anunţ. Sezonul de recoltare a căpşunilor începe în iunie şi se termină în jurul datei de 15 august.

Joburile vor fi pe o perioadă de 6-7 săptămâni, se muncesc 6 zile pe săptămână şi 25-30 de ore săptămânal. În anunţ se precizează că vârsta minimă a candidaţilor acceptaţi va fi de 18 ani şi că românii trebuie să se aştepte la muncă fizică grea. Se poate pleca la culesul de căpşuni şi în cupluri.

Cei interesaţi de joburile în Danemarca trebuie să îşi trimită CV-ul până la data de 4 februarie. Selecţia va avea loc la Ploieşti în luna februarie 2013. Detalii despre joburi aici.

Articol preluat de pe   www.realitatea.net/

Comentati folosind contul Facebook

comments