Astăzi, 26 noiembrie 2018, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul românilor ortodocși din Europa de Nord, a ajuns în mijlocul comunității din Parohia Caraclău, Protopopiatul Onești, pentru a fi alături de familia lui Hortolomei-Lupu Gheorghe, românul care a fost ucis în bătaie, în orașul Husqvarna din Suedia, la începutul lunii august 2018.

Din cauza anchetei organelor competente, trupul neînsuflețit nu a putut fi repatriat decât în aceste zile. Reprezentantul Episcopiei Europei de Nord, Protopopul Ovidiu Băncilă, a fost permanent în legătură cu familia defunctului, pregătind repatrierea și slujba înmormântării lui „Gică”, așa cum l-au cunoscut apropiații.

Cu binecuvântarea ierarhului locului, a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, slujba înmormântării a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Macarie al Europei de Nord, înconjurat de un sobor de preoți.

„Avem nevoie de solidaritate și rugăciune în fața unor astfel de acte de dezumanizare extremă” a spus Episcopul Macarie. De asemenea, Preasfinția Sa a adresat un cuvânt de încurajare pentru familia îndurerată, lansând totodată un îndemn la iertare și compasiune pentru familiile tinerilor acuzați de uciderea românului.

Comentati folosind contul Facebook

comments