În Danemarca, locuinţele pentru studenţi tip “cămin” sunt private, iar admiterea la o universitate daneză nu presupune automat şi obţinerea unui loc de cazare. Cererea pentru spaţii de cazare este foarte mare, motiv pentru care este indicat să se caute cazare imediat după obţinerea admiterii la studii la o universitate din Danemarca.

Depunerea cererii de cazare nu presupune obţinerea automată a unui loc. Drept urmare, se recomandă contactarea mai multor cămine, cu precizarea ca şansele de admintere la un cămin cresc dacă există o recomandare de la un alt student care deja locuieşte în căminul respectiv.

Informaţii privind posibilităţile de cazare pot fi obţinute de la instituţiile de învăţământ daneze. Unele instituţii de învăţământ se oferă să se ocupe de găsirea cazării, altele însă se limitează la a pune la dispoziţie o listă cu cele mai apropiate spaţii de cazare.

În general, fiecare cameră are baie separată, la comun fiind doar bucătăria, utilată complet. Într-o cameră pot sta cel mult doi studenţi.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa: http://studyindenmark.dk

Alte site-uri utile:

http://www.kollegierneskontor.dk

http://www.ungdomsboliger.dk/

http://www.casaswap.com/

http://www.bikubenkollegiet.dk/en/index.php

http://www.egmont-kol.dk/en/node/31

http://www.lionskollegiet.dk/cms/index.php/

http://www.linkworld.dk/bolig_kollegier.htm

http://studenterguiden.dk/?studieboliger-kollegier

http://www.findbolig.nu/wait_find_residence.asp?id=7586234D-EC69-4BCD-85B7-3CE16930879B&forcelanguage=1 (numai cu internet explorer)