Alegătorii români cu domiciliul sau reședința în Norvegia se pot înscrie în Registrul electoral prin intermediul Ambasadei României la Oslo și prin transmiterea, în format electronic, a cererii și a documentelor care atestă cetățenia română și domiciliul sau reședința în străinătate la adresa de e-mail [email protected], cu mențiunea următoare în subiectul email-ului: ”Cerere de înscriere în Registrul electoral – alegeri parlamentare 2016”.

Cererea de înscriere în Registrul electoral trebuie să fie completată, datată, semnată olograf și transmisă scanată, în format .pdf. Documentele care trebuie să însoțească cererea de înscriere în Registrul electoral (copia paşaportului cu menţionarea statului de domiciliu (pentru cetăţeni români cu domiciliul în străinătate) sau copia actului de identitate împreună cu copia documentului care dovedeşte reşedinţa în străinătate (pentru cetăţeni români cu reşedinţa în străinătate) trebuie, de asemenea, transmise în format scanat .pdf la adresa de e-mail [email protected].

Înscrierea în Registrul electoral se poate realiza până la data de 14 septembrie 2016 (inclusiv), prin următoarele trei modalități alternative: (1) transmiterea cererii și a documentelor solicitate pentru înscriere prin poștă electronică (la adresa de e-mail [email protected]), (2) expedierea poștală sau (3) depunerea cererii și a documentelor solicitate pentru înscriere la Ambasada României la Oslo (adresa: Oscars gate 51, 0244 Oslo; program de lucru cu publicul: luni – vineri, orele 8.30 – 17:00).

Reamintim că prin reședință în străinătate se înțelege adresa din străinătate la care persoana fizică declară că are locuința secundară, alta decât cea de domiciliu, și unde posedă un drept legal de ședere mai mare de 90 de zile.

Formularul Cererii de înscriere în Registrul electoral poate fi obţinut fie de pe site-ul MAE, la link-ulhttp://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2016/2016_alegeri/cerere_inscriere_vot_in_strainatate.pdf, fie, direct în varianta tipărită, de la sediile Ambasada României la Oslo.

Guvernul României a hotărât ca data alegerilor parlamentare să fie 11 decembrie 2016, prin urmare Registrul electoral se va închide la data de 14 septembrie 2016, orele 24.00, conform legislației electorale în vigoare.

Informaţii detaliate despre organizarea în străinătate a scrutinului electoral pentru Parlamentul României din anul 2016 sunt disponibile pe site-ul Ambasadei României la Oslo (http://oslo.mae.ro/, la secțiunea Actualitatea Ambasadei și banner-ul web Alegeri Parlamentare 2016), al Ministerului român al Afacerilor Externe,www.mae.ro/parlamentare-2016) și al Autorității Electorale Permanente din România (www.roaep.ro).

Toți cei interesați de votul în străinătate la alegerile parlamentare 2016 pot contacta Ambasada României la Oslo (la: [email protected]) sau Ministerul român al Afacerilor Externe (la: [email protected]) pentru informații suplimentare și eventuale clarificări.

(Ambasada României la Oslo, 6 septembrie 2016)

Comentati folosind contul Facebook

comments