Islanda este cea mai mică națiune din istorie care s-a calificat vreodată la o Cupă Mondială. Trecând de Anglia pentru a ajunge în ultimele opt la Euro 2016, Islanda a ajuns în Rusia dintr-o grupă foarte dificilă, dovedind că au ajuns o echipă mare. Între cinci și zece la sută din populație a cumpărat deja bilete, primele epuizate fiind cele de la primul lor meci împotriva Argentinei și de la finală.

Lecția din calificări
Nu schimba o formulă câștigătoare.
Deși unul din cei doi manageri, Lars Lagerback, s-a retras, Heimir Hallgrimsson continuă în aceeași direcție și echipa lui a terminat în fruntea grupei în fața Croației, Ucrainei și Turciei.

Puncte forte
Ei au mare încredere, tactici bine plănuite, un spirit de echipă superb și sentimentul de a reprezenta o națiune mândră, în timp ce fanii acestora le oferă un sprijin incredibil. Au un jucător de top în persoana lui Gyfli Sigurdsson care poate decide meciuri.

Puncte slabe
Echipa duce lipsă de jucători adevărați de top, cu jucători titulari jucând pentru cluburi din Danemarca, a doua ligă engleză și chiar din Islanda. Hallgrimsson are o strategie bună însă fără un plan B și în plus, Islanda a marcat puțin: Jon Dadi Bodvarsson, atacantul principal, are 36 de selecții și a marcat doar două goluri.

Cel mai probabil să….
Aducă intrigă, distracție și cele mai lungi aruncări de la margine văzute vreodată la o Cupă Mondială.

Cel mai puțin probabil să…
Să aibe un singur jucător în formație al cărui nume de familie nu se termină în „son“.

Ce speră ei să se întâmple
Să-l oprească pe Lionel Messi la Moscova și să iasă dintr-o grupă extrem de competitivă.

Ce se va întâmpla
Visul a început dar să meargă mai departe de optimi ar putea fi un pas prea mare.

JUCĂTOR CHEIE: Gyfli Sigurdsson

El e inima Islandei în tot ce face fie că vorbim de sistemul 4-4-2 sau de varianta mai avansată 4-2-3-1, marcând goluri (patru în calificări) și făcând echipa să meargă. Sezonul lui problematic de debut cu Everton e o îngrijorare pentru Islanda, care are nevoie disperată ca jucătorul de 28 de ani să joace chiar mai bine decât a făcut-o la Euro.

SELECȚIONER: Heimir Hallgrimsson
Cel mai cunoscut dentist din fotbal a lucrat într-o armonie perfectă cu colegul său din Suedia timp de cinci ani; acum islandezul cunoaște succesul pe cont propriu.

ECHIPA PROBABILĂ: H. T. Halldorsson-  Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsson, Magnusson- J. B. Gudmundsson, Gunnarsson, G. Sigurdsson, B. Bjarnason- A. Finnbogason, J. D. Bodvarsson.

PALMARES LA  WORLD CUP

Membru FIFA din 1947
1950 Nu au participat
1954 Nu s-au calificat
1958 Nu s-au calificat
1962 Nu au participat
1966 Nu au participat
1970 Nu au participat
1974 Nu s-au calificat
1978 Nu s-au calificat
1982 Nu s-au calificat
1986 Nu s-au calificat
1990 Nu s-au calificat
1994 Nu s-au calificat
1998 Nu s-au calificat
2002 Nu s-au calificat
2006 Nu s-au calificat
2010 Nu s-au calificat
2014 Nu s-au calificat

 

Sursa: https://www.autoexpert.ro/world-cup-2018-grupa-d-islanda/

Comentati folosind contul Facebook

comments