De la 1 aprilie Danemarca a adoptat un nou cod privind divorţul. Potrivit acestuia, danezii care sunt părinți nu mai pot divorța printr-un singur clic, ci sunt obligați să urmeze un modul online de aproximativ treizeci de minute pentru a putea obține disoluția căsătoriei.

Acest curs face parte din programul „Cooperare după divorţ”, o platformă online creată de cercetători de la Universitatea din Copenhaga şi adoptată de clasa politică drept soluţie salvatoare pentru cuplurile căsătorite care intenţionează să se separe, potrivit Agerpres.

„Cursul digital răspunde la unele dintre întrebările esenţiale ce apar în timpul divorţului”, a declarat ministrul pentru Copii şi Afaceri Sociale din Danemarca.

Disponibil pe computer dar şi sub formă de aplicaţie, programul cuprinde 17 module care oferă soluţii concrete pentru situaţii potenţial frustrante, de la organizarea zilelor de naştere până la probleme şcolare.

Nu există nicio garanţie că viitoarele persoane divorțate utilizează împreună programul, dar este un demers util. În cazul separării cuplurilor necăsătorite, părinţii pot accesa programul gratuit la cerere. 54% dintre copiii danezi sunt născuţi în afara căsătoriei.

În Danemarca s-au înregistrat aproape 15.000 de divorţuri în 2018, respectiv 46,5% dintre căsătorii. 70% dintre minori trăiesc împreună cu ambii părinţi. În 1980, acest procent era de 85%.

libertatea.ro

Comentati folosind contul Facebook

comments