Islanda si Argentina au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), sâmbătă, pe Stadionul Spartak din Moscova, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia. Islanda a produs una dintre surprizele acestui turneu, nu numai prin rezultat, dar şi prin evoluţia curajoasă.

Sergio Aguero (19) a deschis scorul pentru echipa ”albiceleste”, însă Alfred Finnbogason a egalat (23). Lionel Messi a ratat un penalty în min. 64. Argentina a început bine, sub privirile legendarului Diego Maradona, şi a pus presiune din primele momente, prima ocazie a sud-americanilor venind în min. 8, când Tagliafico a reluat puţin alături cu capul, din centrarea lui Messi.

Peste doar două minute islandezii au avut o mare oportunitate de a marca, însă Bjarnason a ratat surprinzător. În cele din urmă dubla campioană mondială a reuşit să deschidă scorul, în min. 19, prin Aguero, care a marcat cu un şut din întoarcere, după ce a fost angajat în careu de Marcos Rojo.

Arţăgoşii islandezi au egalat imediat, prin Finnbogason (23), care a reluat simplu în plasă o minge respinsă de Caballero, la şutul lui Gylfi Sigurdsson. Biglia (32) a şutat puţin peste poartă din afara careului, dar replica nordicilor nu s-a lăsat aşteptată şi Gylfi Sigurdsson (45) a pătruns bine în careu, dar şutul său a fost respins de Caballero. Argentina a continuat să aibă o posesie covârşitoare şi după pauză, dar nu a găsit drumul spre poarta lui Haldorsson.

Dubla campioană mondială a primit penalty în min. 64, când Magnusson l-a agăţat pe Meza, însă vedeta Leo Messi a executat slab lovitura de pedeapsă, iar Halldorsson a apărat. Starul Argentinei a ratat 4 din ultimele 7 lovituri de la 11 metri

In celalalt meci al grupei, scorul a fost, Croatia a batut Nigeria cu 2-0.

Asadar, clasamentul grupei D arata astfel:

  1. Croatia-3 pct
  2. Islanda-1 pct
  3. Argentina-1 pct
  4. Nigeria-0 pct

Comentati folosind contul Facebook

comments