Grupul finlandez Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile la nivel global după volum, a raportat pierderi de 1,16 miliarde de euro pentru anul trecut, comparativ cu un profit de 1,1 miliarde de euro în anul anterior.

Ce mai mare parte a pierderilor au fost înregistrate în trimestru al patrulea – de aproximativ 1,1 miliarde de euro. Perdanta a fost divizia care produce hărţile Nokia instalate pe terminalele mobile.

Vânzările nete au scăzut de la 42,45 miliarde de euro în 2010 la 38,66 miliarde de euro anul trecut, potrivit raportului financiar al grupului.

În trimestrul al patrulea, Nokia a raportat o pierdere de 1,07 miliarde de euro, ca urmare a reevaluării în scădere cu 1,1 miliarde de euro a activelor diviziei de hărţi.

În ultimul trimestru al anului 2010, Nokia a avut un profit de 745 milioane de euro. Vânzările au coborât cu 21%, la 10 miliarde de euro, din cauza declinului livrărilor de telefoane mai ieftine, potrivit Bloomberg.

Smartphone-urile, vânzări peste aşteptări

Totuşi, Nokia a vândut în ultimul trimestru mai multe smartphone-uri decât anticipau analiştii, iar acţiunile grupului au urcat pe bursă cu până la 7%, susţinute de această informaţie.

Grupul a vândut 19,6 milioane de smartphone-uri, în timp ce analiştii anticipau 18,5 milioane.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments