Premierul danez Helle Thorning-Schmidt, aflată în vizită la frontiera dintre cele două Corei, a făcut câţiva paşi pe teritoriul condus de regimul comunist de la Phenian, sub privirea ostilă a soldaţilor nord-coreeni, relatează astăzi media daneză, preluată de France Presse.

Şefa executivului de la Copenhaga, a cărei ţară deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene, s-a deplasat în Coreea de Sud pentru a participa la summitul consacrat securităţii nucleare şi terorismului..
În timp ce vizita, în dimineaţa acestei zile, cu doar câteva ore înaintea summitului, zona demilitarizată care separă cele două ţări inamice, “Helle Thorning-Schmidt a fost tot timpul filmată de soldaţi nord-coreeni, dotaţi cu teleobiective”, potrivit agenţiei de presă daneze Ritzau. Într-una dintre clădirile albastre ale ONU ce se întinde de o parte şi de alta a frontierei şi unde cele două Corei se întâlnesc, dna Thorning-Schmidt “a făcut câţiva paşi în ţara comunistă, până la apariţia unor soldaţi nord-coreeni”, conform Ritzau.

“Este ultimul bastion al Războiului Rece. Este dezagreabil să fii aici şi este incredibil că după 50 de ani se privesc reciproc cu ură şi cu armele încărcate”, a declarat dna Thorning-Schmidt pentru agenţia de presă, preluată de Agerpres.

“Coreea de Nord continuă să provoace comunitatea internaţională. Ne aflăm la frontiera dintre două ţări unde, de o parte există pace, democraţie şi succes economic. De cealaltă, avem absenţa libertăţii, dictatura şi în acelaşi timp o ţară care se izolează din ce în ce mai mult”, a explicat premierul danez pentru postul de televiziune DR Update.

“Există o alternativă pentru Coreea de Nord, însă ei trebuie să respecte regulile şi să renunţe la provocările internaţionale”, a conchis ea.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments