Orașul Copenhaga este pe primul loc în indexul orașelor inteligente pe 2017 lansat de echipa EasyPark, și este urmat de Singapore și de Stockholm, potrivit National Geographic.

Pentru startul studiului, echipa EasyPark a ales cu atenție 500 de orașe, care apoi au fost analizate pe baza celor 19 factori care desemnează un oraș inteligent, începând cu digitalizarea (penetrarea internetului de mare viteză, a 4G-ului sau a telefoanelor smart). Apoi, au fost analizate transportul și mobilitatea, care ar trebui să se bazeze pe senzorii de trafic, parcarea inteligentă și aplicațiile de partajare a mașinilor.

Un oraș inteligent ar trebui să fie sustenabil, cu focus pe protecția mediului și obținerea energiei din surse regenerabile. Locuitorii unui oraș inteligent ar trebui să aibă acces online la serviciile guvernamentale și să participe activ. Toți acești factori au fost analizați, pentru ca la final să din 500 să fie selectate 100 de orașe.

Top 20 al orașelor inteligente

Copenhaga, Singapore, Stockholm, Zurich, Boston, Tokyo, San Francisco, Amsterdam, Geneva, Melbourne, Vancouver, Sydney, Berlin, Hamburg, Gothenburg, Montreal, Londra, Tel Aviv, Paris, Toronto.

Bucureștiul este pe locul 87, cu 5,33 de puncte obținute pentru parcări inteligente, 5,59 puncte pentru energie curată, 3,74 de puncte planificarea urbană și 9,91 de puncte pentru viteza internetului.

Mai multe detalii: https://www.natgeo.ro/dezbateri-globale/omul-si-viata/25043-copenhaga-pe-primul-loc-topul-oraselor-inteligente

Comentati folosind contul Facebook

comments