Violență în creștere în rândul tinerelor suedeze/foto/fryshusbloggen.blogspot.comMulte adolescente din Suedia adoptă un comportament agresiv, specific mai mult baieților, avertizează organizația Fryshuset citată de siteul thelocal.se.

Weekend-ul acesta la Malmö, Alán Ali, membru al Fryshuset a vorbit în cadrul unei conferințe despre problemele cu care se confruntă tinerii suedezi.

„Nu vreau să spun că femeile sunt la fel de violente precum bărbații, dar vedem un îngrijorător trend negativ în acest sens”, a spus Ali. „Unele fete adoptă idealurile distructive masculine și aleg violența și amenințările”.

Alán Ali făcut o comparație cu modelul cultural suburban american și a subliniat termenii cheie care definesc violența, „mușchi, încredere în sine, fidelitate”.

La conferința din Malmö au participat numeroși adolescenți, dar și profesori și tineri angajați.

James Olsson, un tânăr licean a povestit că a văzut atât băieți cât și fete participând la încăierări la liceul său din Malmö, dar a subliniat că hărțuirea psihologică este mult mai întâlnită printre fete.

„Cea care rănește cel mai mult nu este întotdeauna violența fizică”, a spus tânărul. „Băieții își spun unii altora când sunt supărați în timp ce fetele ascund acest lucru și se limitează la a împrăștia zvonuri. Victimele lor merg acasă și își fac rău singure acolo unde nu le poate vedea nimeni”.

Organizația Fryshuset are o experiență de aproape 30 de ani în activități ce privesc tinerii suedezi. Activitatea acesteia cuprinde proiecte sociale și programe educaționale cu scopul de a integra tinerii în societate.

Articol preluat de pe http://www.stiriexterne.com/index.php

Comentati folosind contul Facebook

comments