Chiar daca Saab si-a declarat falimentul si se afla in pragul desfiintarii, proprietarii de la Swedish Automobile inca mai au sperante pentru o eventuala vanzare a companiei defuncte.

Victor Muller, CEO Swedish Automobile, a anuntat ca doreste sa vanda si marca de nisa Spyker, stire care a socat deoarece acelasi om anuntase in septembrie vanzarea producatorului olandez catre compania americana North Street Capital. Tranzactia a fost o “cacealma”, iar vanzarea Spyker se afla din nou pe ordinea de zi a Swedish Automobile.
Interesul chinez

Pana atunci, inca mai exista sperante pentru Saab. Chinezii de la Youngman, a caror oferte au fost blocate de GM, au anuntat ca vor mai incerca sa liciteze inca o data pentru marca scandinava. Oficialii chinezi spun ca noua oferta va fenta defensiva GM urmand sa cumpere portiuni ale Saab care nu au legaturi cu interesele GM. Primul producator auto al lumii a blocat vanzarea Saab catre chinezi din cauza unor temeri asupra dreptului de proprietate asupra tehnologiei.
Oferta turcilor

Youngman nu sunt singurii interesati de achizitia Saab. Marca suedeza este la mare cautare dupa declararea falimentului, iar o companie privata din Turcia si-a declarat deja interesul. Oficialii din Istanbul au declarat ca vor inainta in scurt timp o oferta pentru suedezi. Brightwell, este un investitor in energie, transporturi si tehnologie si doreste sa cumpere integral marca suedeza. Planurile turcilor sunt de a relua productia si de a pastra Saab in Suedia.

Saab este detinut de compania olandeza Swedish Automobile (Swan) si a intrat in faliment din data de 19 decembrie, dupa ce a ramas fara capital.

Articol preluat de AICI

Comentati folosind contul Facebook

comments