Două femei din România au fost arestate la Belfast, în Irlanda de Nord, suspectate că ar fi pus la punct o rețea de prostituție trans-europeană. Cele două au fost extrădate în Suedia, de către un judecător de la Curtea de Justiție din Belfast, la cererea autorităților din Stockholm.

Ancuța Schwarz, 27, și Aura Gabriela Anghel, 20 au fost reținute joi, 25 aprilie, după ce poliția a percheziționat mai multe bordeluri din localitate, într-o acțiune comună cu mai multe agenții europene. Razia a dus și la salvarea a două tinere din mâinile proxeneților din Belfast, se arată în presa din Marea Britanie.

Cele două femei acuzate de proxenetism nu au contestat cererea de extrădare, iar avocatul lor a declarat că intenționează să conteste cazul în Suedia, unde au fost găsite alte potențiale victime, în timpul aceleiași operațiuni comune la care au luat parte polițiști din Irlanda de Nord, Suedia și România, în colaborare cu Eurojust și Europol. Polițiștii din Irlanda de Nord suspectează, de asemenea, implicarea suspectelor în infracțiuni de spălare de bani.

Articol preluat de pe http://www.ziarulromanesc.net/

Comentati folosind contul Facebook

comments