Reprezentanţii Uniunii medicilor şi cei ai Uniunii chirurgilor din Suedia au anunţat, printr-un comunicat de presă, că din primăvara acestui an nu îi vor mai opera pe pacienţii fumători decât în cazul în care intervenţiile chirurgicale vor fi necesare pentru salvarea vieţii acestora.

Această hotărâre a fost motivată de către medicii suedezi ca fiind o modalitate prin care vor putea să reducă din costurile de recuperare a bolnavilor, având în vedere că statisticile arată că pacienţii fumători sunt expuşi unui risc dublu de apariţie a complicaţiilor postoperatorii.

În cazul unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, doctorii din Suedia le vor cere bolnavilor să renunţe la fumat înainte de operaţie, în timp ce în cazul unei proceduri planificate, fumătorii vor fi nevoiţi să scape de acest viciu cu şase până la opt săptămâni înainte de a ajunge pe masa de operaţii.

Cei care vor hotărî să se lase de fumat vor primi, potrivit anunţului cadrelor medicale suedeze, „susţinere morală şi psihologică sub forma unor discuţii cu specialiştii”.

Aceasta nu este prima iniţiativă luată în Suedia pentru a forţa fumătorii să renunţe la acest viciu. În paralel cu ea însă, membrii mai multor organizaţii cer interzicerea totală a fumatului începând cu anul 2025 şi punerea în practică a unui program prin care suedezii să fie obligaţi să nu mai fumeze.

Articol preluat de pe http://www.gandul.info/

Comentati folosind contul Facebook

comments