http://basarabia-acasa.ro/wp-content/uploads/2013/06/Ciprian-Nedelcu_voluntar_Suedia.jpgDomnule director al Dagens Nyheter,
Asociația noastră(Intresseföreningen för Rumäner i Sverige) a luat ființă pentru a reprezenta comunitatea românească din Suedia, mai exact, din zona Stockholm.Vă putem asigura (prin documente și statistici oficiale) că mai mult de 80 % din cetățenii români (de etnie română) care au venit în Suedia, lucrează și s-au integrat fără probleme în sistemul țării dvs.Însă despre ei nu scrie nimeni. De ce? Pentru ei, articolul dvs din data……..      vine exact ca o lovitură în personalitate, în orgoliu, în mîndrie, în conștiință și le cauzează probleme grave în continuarea procesului de integrare.Ceea ce trebuie să știți este că:
–primele litere scrise de om vreodată s-au scris pe teritoriul României de astăzi (vezi plăcuţele descoperite la Tărtăria, vechi de peste 7000 de ani, mai vechi decât scrierea sumeriană)
–primul inventator al motorului cu reacție este ROMÂN(Henry Coandă)
–părintele ciberneticii este ROMÂN(Ștefan Odobleja)
–inventatorul insulinei este ROMÂN(Nicolae Paulescu)
–primul 10 din istoria gimnasticii a fost luat de o ROMÂNCĂ(Nadia Comăneci la campionatele mondiale din Montreal, 1976)
–un ROMÂN  apărat pentru prima și singura dată 4 penalty-uri consecutive într-un meci oficial de fotbal(finala Cheampions League,1986,Helmut Dukadam)
–prima istorie a religiilor a fost scrisă tot de un ROMÂN (Mircea Eliade)
–cea mai mare şi mai grea clădire din lume (Casa Poporului sau Palatul Parlamentului) este construită în Bucureşti, România, prin munca şi sudoarea românilor
….și exemplele pot continua,vă asigurăm, ne-ar lua cel puţin o zi întreagă să vă prezentăm toate faptele măreţe cu care se laudă poporul nostru, dar pentru asta vă invit să citiţi, mai ales înainte de a vă apuca să scrieţi!
Și pentru cei de mai sus, articolul dvs reprezintă o jignire gravă și de acuzat.
Nu negăm faptul că cei care cerșesc pe străzile dvs, ar fi de cetățenie română. Ei sunt,dar sunt de etnie RROMĂ și acești oameni au fost primiți de România atunci când ei au pus prima data piciorul în Europa. România le-a dat adăposturi, drepturi, ajutoare, posibilități, le-a creat condiții de muncă și de învățămînt, însă ei au ales să fure, să cerșească sau să facă orice însă numai ce trebuie nu. Când în România s-a interzis cerșitul, ei au ales să plece în celelalte țări să facă acest lucru. Așa au ajuns în țara dvs, unde tot cerșesc în loc să muncească, motivând că în România nu au ce mânca sau că Ceauşescu le-ar fi omorât familiile.
Trebuie să ştiţi ca toată lumea munceşte în România şi toată lumea are ce mânca, numai cei mai multi dintre RROMI nu, iar Ceauşescu a fost de altfel PRIMUL preşedinte român care a pus RROMII neconditionat în drepturi şi i-a numit ROMÂNI. Şi acest lucru îl puteţi cerceta! Deci în niciun caz nu le-a omorat familiile! Aşa că dacă vă mai spun povestea asta pe stradă, nu-i mai ascultaţi sau, cel puţin, nu-i mai credeţi!!!
Vreau să mai ştiţi că România a reuşit să îi integreze pe RROMI făcând eforturi colosale pentru asta. Un exemplu ar fi că la Univeristatea de stat există locuri cu bursă dedicate exclusiv RROMILOR, astfel că rromi cu nota 6 intră pe locuri unde ROMÂNI cu nota 8 nu pot intra. Sau că unui român îi este foarte greu să obţină ajutor social, deoarece românul trebuie să muncească, în timp ce rromii îl obţin imediat.
Dar nu cred ca este cazul să dam noi sfaturi Suediei, în acest sens, mai ales ca Suedia se vrea a fi unul din cele mai democratice state din lume cu unul din cele mai bune şi eficiente sisteme de învăţământ şi cu cel mai generos sistem şi ajutor social(că tot veni vorba). În acelaşi timp aş vrea să vă amintesc ca statul Suedez a somat RROMII să părăseasca ţara ameninându-i cu moartea, în urmă cu aproximativ 100 de ani, aceştia din urmă refugiindu-se în Finlanda, unde trăiesc şi acum. Nu vreau să speculez, însă ne daţi impresia că faceţi acelaşi lucru şi acum (numai că într-un alt mod, poate puţin mai democratic, aşa cum vă place dvs. să spuneţi), astfel că, în urma articolelor dvs. şi a colegilor dvs. de branşă, la televizor şi-au făcut deja apariţia politicieni care, în extremismul domniilor lor, au propus punerea de interdicţii cetăţenilor din România de a mai intra în Suedia(lucru care este interzis de Uniunea Europeană a carei membre este si Suedia), pe motiv că noi nu ne integram.
Or aşa cum v-am spus şi în debutul acestui comunicat, peste 80% din cetăţenii români, de etnie română, care au venit în Suedia, muncesc, au familii, merg la şcoli etc. Şi atunci, despre ei de ce nu scrieţi? Va somăm să FACEŢI DIFERENŢA!!!!
RROMII, domnul meu, nu au considerat niciodată că ei ar aparţine unei ţări anume, indiferent de cetăţenia de care dispun, ei alegând să migreze în funcţie de nevoile lor şi de permisivitatea statelor prin care trec.
Acelaşi lucru îl fac şi acum, numai că aleg să murdărească numele ţării noastre care i-a ajutat şi îi ajută atât, în timp ce alte state,( în speţă Suedia), mult mai democrate cel puţin declarat decât România, îi prigonesc, îi ameninţă, îi dau afară, le pun interdicţii etc. Aceşti RROMI, domnul meu, au devenit cetăţeni europeni, aşa ca vă invit vehement să VI-I ASUMAŢI şi dvs şi întreaga Europă!
Dacă sunteţi atât de porniţi să găsiţi o soluţie împotriva acestui fenomen odios, atunci v-aş sugera să interziceţi prin lege cerşetoria şi problemele dvs ca stat, ar dispărea brusc şi fără să mai trebuiască să jigniţi şi să discriminaţi pe cineva!
În încheiere vin să vă mai rog încă o dată în numele adevăraţilor români de pretutindeni, să încetaţi să ne mai confundaţi!!! În România trăiesc ROMÂNI, vorbitori de limbă LATINĂ, creştini într-o majoritate de peste 90%, avem o istorie de peste 2000 de ani, iar etnicii RROMI reprezintă un număr de 650.000 (conform ultimei statistici OFICIALE), raportat la un număr de 21.000.000 de cetăţeni. Deci vă rog să faceţi diferenţa!!!!
Vă mulţumesc!
Ciprian Nedelcu

SCRIITOR ROMÂN care MUNCEŞTE în Suedia

 

Preluat de pe http://cipriannedelcu.blogspot.se/

Comentati folosind contul Facebook

comments