http://www.techspot.com/images2/news/bigimage/2013-06-14-image-11.jpgAsadar eu pot sa-mi iau aici o cartela de Cosmote si sa vorbesc in tara la tarifele romanesti. Daca trimit in tara un SIM de Telia de exemplu, cel din tara ma va suna aici la tariful standard de Telia. Practic, bariera comunicatiilor va fi eliminata. Ne luam toti numar de Cosmote 🙂

Comisia Europeana a votat saptamana aceasta pentru eliminarea tarifelor de roaming pentru apeluri telefonice, mesaje si internet in Uniunea Europeana, transmite Euronews.

Detaliile unei astfel de initiative urmeaza sa fie puse la punct iar proiectul publicat in decurs de sase saptamani iar propunerea ar putea sa intre in vigoare de la 1 iulie 2014. In cazul in care popunerea Comisiei este acceptata de Parlamentul European, le va crea utilizatorilor conditiile de a vorbi cu aceleasi tarife ca in tara lor.

Idea din spatele propunerii este de a incuraja consolidarea pietei operatorilor telecom din Europa cu scopul de a atrage noi investitii.

Comisarul european pentru Agenda Digitala, Neelie Kroes, care sustine propunerea, a declarat recent: „Ma bucur ca acum avem internet in intreaba Uniune Europeana, dar nu ne putem bloca jucand un joc invechit. Datele arata ca cea mai mare problema anul acesta este lipsa investitiilor in retele foarte rapide, si o o lipsa continua a exitentei unei piete unice a operatorilor telecom. Problema este evidenta iar raspunsul nostru va fi, de asemenea (evident – n.re.), printr-o piata unica a operatorilor telecom”.

Intr-un discurs sustinut in luna mai, Neelie Kroes, a afirmat, cu privire la reforma pietei, ca „asa putem spune lumii ca Europa devine digitala, asa putem arata alegatorilor ca UE intr-adevar asculta”.

Operatorii telecom considera insa ca domeniul lor a devenit, pe nedrept, o tinta, desi comisarii europeni sustin ca operatorii vor avea de castigat pe termen lung in urma noii legi, beneficiind de un numar crescut de clienti.

Comisarii europeni cred ca odata eliminate tarifele de roaming, piata unica va permite operatorilor straini sa concureze pentru clientii din alte tari, ceea ce ar putea duce la crearea de aliante si fuziuni, similare cu cele din industria aeronautica.

Preluat de pe http://economie.hotnews.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments