Astăzi intră în vigoare normele de aplicare a dispozițiilor Convenției nr. 16 a Comisiei Internaționale de Stare Civilă la care a aderat România, care stabilesc atât procedura de eliberare a extraselor multilingve, cât și modelul documentelor ce vor fi eliberate de autoritățile române, anunță avocatnet.ro

 

Astfel, cetățenii români își pot folosi certificatele de naștere sau de căsătorie fără a fi necesară traducerea și legalizarea lor pe teritoriul a 21 de state europene, informează avocatnet.ro.

Conventia are aplicabilitate in Romania incepand cu 5 iunie 2013, in baza Legii nr. 65/2012, data de la care cetatenii romani isi pot folosi certificatele de nastere sau de casatorie, fara a fi necesara traducerea si legalizarea lor.

Recent, au fost aprobate prin hotarare de guvern si normele de aplicare a dispozitiilor, prin care sunt stabilite o serie de detalii procedurale privind eliberarea extraselor multilingve. Este vorba de HG nr. 727/2013 privind aprobarea Normelor metodologice de punere in aplicare a prevederilor Conventiei nr. 16, publicata in Monitorul Oficial, nr. 608, din 30 septembrie, ce intra in vigoare in 30 octombrie, mai scrie sursa citată.

Preluat de pe http://www.7est.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments