http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2011/02/07/50a929017c42d5a66378ec9e/646x404.jpgUn reportaj pentru duminica … Nu are treaba cu scandinavii decat prin prisma in care romanii le golesc ilegal cardurile . As putea spune ca din fericire solutia salvatoare a venit evident tot de la un roman. 🙂 Aveti acolo un video si alte chestii cu inventia care are sanse foarte mari sa apara cat mai curand la ATM-urile din intreaga lume.

Este o poveste clasica dupa modelul lui Frank Abagnale care dintr-un infractor renumit a ajuns cel mai pretios om in domeniul securizarii datelor bancare. Stiti filmul „Catch Me If You Can” ?

Povestea lui Valentin Boanţă, românul care a inventat bancomatul imposibil de fraudat, face înconjurul lumii. După ce Realitatea TV a dezvăluit în premieră povestea acestuia, Reuters i-a dedicat un amplu reportaj. Boanţă a fost premiat anul acesta la Salonul de Invenţii de la Geneva, chiar dacă se află în puşcărie pentru fraudă bancară. El ar putea fi însă graţiat de preşedintele Traian Băsescu.

Din arest, la salonul de invenţii de la Geneva. Un traseu desprins parcă din filmele de acţiune de la Hollywood, parcurs de un tânăr de 33 de ani din Oneşti. Personajul nostru a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru aderare la un grup infracţional organizat. Motivul: ar fi ajutat o grupare de interlopi să cloneze carduri. În timpul procesului însă, a reuşit să descopere singura metodă de securizare a sistemului bancar tocmai împotriva acestei infracţiuni. Iar invenţia a pus din nou România pe harta lumii la capitolul „lucruri bune”. A fost răsplătită cu premiul presei internaţionale, al doilea ca importanţă la prestigiosul salon de la Geneva.

Prezent în emisiunea Vocile Străzii, de la REALITATEA TV, moderată de Ion M. Ioniţă, Mircea Tudor (cel care a câştigat marele premiu cu un sistem de scanare a avioanelor, cu raze gama) a povestit istoria fascinantă a bancomatului securizat, la care au contribuit oameni speciali. Acesta a dezvăluit în premieră şi povestea inventatorului. Istoria lui Valentin Boantă încarcerat la Penitenciarul Vaslui este una extraordinară. Tânărul a primit, în urmă cu şapte luni, o condamnare definitivă de cinci ani, pentru deţinerea de echipamente de fraudare a cardurilor de credit şi sprijinirea unui grup infracţional. Acum, invenţia sa a fost premiată la Salonul de la Geneva. Povestea lui a ajuns şi la Reuters după ce Reporterii Realităţii au realizat un amplu reportaj cu geniul din spatele gratiilor care ar putea fi graţia de Traian Băsescu.
valentin boanta inventie - 2

valentin boanta inventie osim

Preluat de pe http://www.realitatea.net/

Comentati folosind contul Facebook

comments