http://www.adressa.no/incoming/article3265297.ece/ALTERNATES/w980-default/syd35c01.jpgRomii români s-au întors înapoi în Sognsvann şi dau în judecată Primaria Oslo. Ei acuză autorităţile norvegiene că le-au furat din lucrurile pe care le aveau în taberele ilegale.

După ce s-au mutat înapoi în aceeași zonă de unde fuseseră evacuaţi de cătreu autorităţile sociale norvegiene pe motiv că şi-au stabilit ilegal o tabără în care să locuiască, romii acuză acum Municipalitatea din Sognsvann că le-a furat din lucruri, cu ocazia evacuării, informează osloby.no.

Aproximativ 30 de ţigani din tabără dau în judecată autorităţile din Sognsvann, spunând că acestea le-ar fi „furat” anumite obiecte, între care şi telefoane mobile şi alte bunuri „de valoare” în timpul evacuării, acum opt zile. Romii s-au reîntors în tabără, iar zece din clanul lor au pregătit o listă cu obiectele lipsă, despre care ei spun că nu erau „deşeuri abandonate” când fuseseră evacuaţi, dar pe care autorităţile municipale le-ar fi putut considera astfel.

Pe lista de obiecte revendicate de ţigani, listă cu care ţiganii se vor prezenta la Poliţie, figurează 9 telefoane mobile, 11 perechi de pantofi, mai multe pungi de haine și 9 pături calde, mai menţionează osloby.no.

Organizația „Oamenii sunt oameni” face demersurile în numele romilor din Sognsvann pe care îi reprezintă. În acţiunea organizaţiei s-a menţionat că lucrurile abandonate de romi la evacuare au fost considerate de către autorităţile municipale ca fiind resturi menajere şi au fost aruncate la gunoi, după cum a explicat Bjonnulv Evenrud.


Preluat de pe http://www.pesurse.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments