http://stareanatiunii.com/wp-content/uploads/2013/05/B%C4%83t%C4%83i-de-strad%C4%83-%C3%AEntre-%C8%9Bigani-gypsies-pe-str%C4%83zile-din-Oslo-Norvegia.jpgPostul de telviziune norvegian NRK TV a realizat și difuzat un reportaj despre viața cerșetorilor români din Norvegia. Realizatorii urmăresc viața a trei familii de cerșetori din Romania.

Într-un reportaj numit ”Please, please, please” (Vă rog vă rog vă rog), jurnaliștii norvegieni pătrund în viața de zi cu zi a unor familii care trăiesc de pe urma mărunțișului străinilor.

Reportajul a fost realizat în timpul iernii când condițiile de trai sunt mai grele. Unele dintre persoanele intervievate muncesc la negru în Oslo, sau în alte metropole norvegiene, în vreme ce altele trăiesc exclusiv din cerșit.
Potrivit știrileprotv.ro, poliţia norvegiană asociază cerşetorii români cu traficul de fiinţe umane şi reţelele infracţionale.

Jurnaliștii de la NRK TV au încercat să răspundă la câteva întrebări despre acești emigranți ”Este adevărat că mult dintre ei sunt oameni săraci, care vin aici doar pentru a găsi hrană pentru ei şi familiile lor? Cine sunt ei, de ce au venit aici şi ce viaţă au în ţara de origine?”

VEZI AICI ÎNTREGUL REPORTAJ

Preluat de pe http://www.evz.ro/index.php

Comentati folosind contul Facebook

comments