Conform poliției din Oslo, peste 70% din cei arestați pentru furturi comise în capitala Norvegiei sunt cetățeni români.

În mare parte este vorba de furturi din buzunare, ascundere de bunuri furate sau jafuri, scriu jurnaliștii publicației Exponerat.

Din luna august a anului trecut, instanțele de judecată din Oslo au condamnat 152 de persoane, cu cetățenie română, pentru furturi. Roar Kvassheim, care conduce Serviciul furturi din cadrul Poliței Oslo, spune că în cele 171 de dosare penale instrumentate cetățenilor români se află și infracțini de pătrundere ilegală în locuințe, dar și furt de fier vechi. El mai spune că volumul cel mai mare de furturi este executat de profesioniști, îmbrăcați îngrijit și care conlucrează între ei.

Kvassheim a mai precizat că nu există o statistică oficială din care să rezulte că autorii acestori furturi ar fi de etnie țigănească, pentru că identificarea infractorilor se face doar pe baza cetățeniei. El a mai spus însă că atât timp cât cerșitul nu este interzis în Norvegia, țara absoarbe multe persoane care, sub masca altor activități, vin doar să cerșească și să fure.

Reprezentanții poliției din Oslo spun că cei care vin în Norvegia fără bani și vor să rămână doar pentru a cerși ori pentru a comite infracțiuni trebuie întorși din drum spre țările lor.

Preluat de pe http://www.cotidianul.ro/

Comentati folosind contul Facebook

comments