http://razvanpascu.ro/wp-content/uploads/2012/08/oslo-norvegia.jpgAproape jumătate dintre locuitorii oraşului Oslo se opun unei candidaturi a capitalei norvegiene la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, potrivit unui sondaj dat publicităţii joi de un ziar norvegian (sondajul a fost realizat de institutul Sentio, între 11 şi 16 iunie, prin telefon, pe un eşantion de 800 de persoane).

Oraşul Oslo, care a aprobat în principiu o candidatură acum două săptămâni, a prevăzut un referendum, cu caracter consultativ, pe 9 septembrie, în timpul alegerilor legislative organizate în aceeaşi zi.

Cu mai puţin de trei luni înainte de termenul limită, 48,4 la sută din locuitorii capitalei au spus ”nu” unei astfel de candidaturi, 42,8 la sută răspunzând afirmativ, restul nemanifestându-şi opinia, potrivit sondajului publicat de cotidianul Klassekampen.

În Europa, Barcelona, Munchen şi Cracovia (cu o candidatură în care Polonia să se asocieze cu Slovacia) şi-au manifestat interesul pentru a candida, în timp ce Stockholm mai reflectează.

Organizatorii candidaturii norvegiene trebuie să obţină în plus şi garanţii financiare din partea statului, de 33,7 miliarde coroane (4,3 miliarde euro). Răspunsul guvernului este aşteptat la sfârşitul anului.

Oraşul care va găzdui Jocurile din 2022 urmează să fie desemnat de Comitetul internaţional olimpic în august 2015. AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu)

Preluat de pe http://www.agerpres.ro/media/index.php

Comentati folosind contul Facebook

comments