Autorităţile norvegiene au anunţat că ar fi descoperit locul unde s-a prăbuşit în mare elicopterul rus care a dispărut în apropierea arhipelagului Svalbard din Oceanul Arctic, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters, citat de Mediafax.

„Am descoperit pete de combustibil şi bule de aer urcând la suprafaţă, iar un vas aflat în zonă a observat ceea ce pare a fi un obiect scufundat. Ar putea fi elicopterul”, a declarat Tore Hongest, liderul centrului de coordonare a operaţiunilor de salvare din Norvegia.

Un submersibil teleghidat urmează să fie adus pentru a cerceta dacă zona unde se crede că se găseşte epava scufundată a elicopterului.

Autorităţile au transmis că operaţiunea de căutare a supravieţuitorilor va continua, mai ales că elicopterul era dotat cu plute de salvare.

Elicopterul, la bordul căruia erau opt persoane, efectua o cursă pe ruta Pyramida, o comunitate rusă situată în Arhipelagul Svalbard, şi Barentsburg. Potrivit Pazei de Coastă din Norvegia, elicopterul rus s-a prăbuşit în Marea Groenlandei.

Mai multe detalii gasiti aici: http://www.mediafax.ro/externe/norvegia-anunta-ca-ar-fi-descoperit-locul-unde-s-a-prabusit-in-mare-elicopterul-rus-disparut-in-zona-arhipelagului-svalbard-16793231

Comentati folosind contul Facebook

comments