http://www.evz.ro/typo3temp/pics/04hoti_shutterstock_ba9a857dee.jpgSuntem cunoscuţi în lume ca fiind urmaşii lui Dracula, mari inventatori şi oameni de ştiinţă. Din nefericire, peste hotare suntem catalogaţi şi drept cerşetori, hoţi şi infractori. În Franţa şi Italia, de exemplu, în ultimii ani am fost pe primele locuri când a venit vorba de infracţiuni. De curând, şi norvegienii ne-au clasat pe primul loc în rândul hoţilor din ţara lor.

Românii au ajuns cunoscuţi şi în Norvegia. Din păcate ca hoţi. Conaţionalii noştri sunt pe primul loc în topurile norvegiene la acest capitol, într-un procent de 70 la sută. Statisticile prezentate de ziarul Norwaypost arată că în Oslo şapte din zece hoţi sunt români. În penitenciarele din Norvegia, din 171 de români condamnaţi în 2012, 152 au fost închişi pentru furt sau tâlhărie. 

Pentru că situaţia scapă de sub control, ministrul norvegian al Justiţiei va veni săptămâna viitoare în România pentru a discuta cu autorităţile de la noi. Oficialii norvegieni au luat şi altfel de măsuri. Au constituit un fond pentru a veni în ajutorul romilor din România. Suma se ridică la 134 de milione de coroane norvegiene, adică peste 17,4 milioane de euro.

La începutul anului şi francezii ne-au acuzat că suntem vinovaţi pentru creşterea numărului de furturi din Paris. Tot la începutul acestui an, un tribunal din oraşul belgian Antwerp a condamnat la închisoare mai mulţi români. Membri bandei de crimă organizată se ocupau cu furtul de fier pe jumatate de continent. În închisorile din Belgia, românii ocupă al doilea loc după marocani.

Comentati folosind contul Facebook

comments